Nu ni!!!

Här ska ni få höra!

Efter löprundan i söndags så anmälde jag mig till Topploppet, ett lopp som går på lördag här i Hagaparken. 5 km, lagom.

Till saken hör att jag inte sprungit 5 km på länge, säkert mer än ett år.

Nu har jag försökt komma igång och har sprungit i 3 veckor, 2-3 gånger i veckan. Kortare intervaller, varvat med rask gång. Det har blivit 5-6 km per gång och om man bara räknar löpningen, kanske 2,5-3,5 km löpning per gång.

Men nu när jag ska springa 5 km på lördag, så tänkte jag att jag skulle testspringa banan idag. Sagt och gjort, kommer hem, på med skorna, ladda telefonen med träningsmusiken och iväg!

Jag tänkte ta det riktigt lugnt från början och satsa på att ta mig runt utan att gå. Sen får det gå hur sakta som helst. Efter ett tag inser jag att det ju faktiskt går bra. Inte så trött i benen och inte jävulskt andfådd. Inte världens snabbaste tempo kände jag men så länge jag tar mig runt är jag supernöjd! När det börjar närma sig slutet på banan känner jag mig förvånansvärt pigg och tänker att “vad fan, jag springer hela vägen hem!”. Det blir typ en kilometer extra. Kommer hem och känner mig supernöjd!!! Och när jag sätter mig och kollar in resultatet, blir jag minst sagt glatt överraskad. Jag har sprungit 6,5 km på 39 minuter!!!!!!!!!!!!!!! WHAT?!?!?! Då gick det ju inte alls så sakta!!! Då gick det ju riktigt bra!!!

Kolla vad stark jag är!! SUPERSTARK!! Nästan som stålmannen! 😀

Till middag blev det lite stärkande fiberhavregrynsgröt med tranbär i! GOTT!

Nu laddar jag inför lördag!! Ska man satsa på att springa under 30 min?? :S

Kommer nog ha fin träningsvärk imorrn men det gör inget, det är det värt! hihi. På torsdag får det bli en lätt liten runda. WOohoo!! Peppad!!

Dags att krypa ner i sängen med en bok!

Kraaaaamar