I måndags kom vi hem! Hem från en jättemysig och kul långweekend i Edinburgh.

Vi åkte i onsdags, direkt från jobbet, med flygbussarna från cityterminalen ner till Skavsta. Heja Ryanair! Klockan 23 kom vi fram till hotellet och i mörkret på vägen dit var det svårt att få en glimt av hur staden såg ut.

På torsdagen vaknade vi pigga och glada över semestern. Iväg ut på stan strax efter nio! Frukost på mysiga kedjan Prêt a Manger. Planer för dagen gjordes upp och sedan drog vi iväg på äventyr. Vi gick bort till Arthur’s Seat, ett litet berg med storslagen utsikt precis utanför Edinburgh centrum. Innan vi gick upp på toppen inmundigades en god brownie för att få lite extra energi! Och det behövdes, för brant var det!! Men utsikten var värt det! 🙂

Älskar den här bilden på Daniel uppe på toppen!

Ungefär 90 minuter tog det att gå upp och ner på Arthurs Seat. En riktig promenad! Synd att inte vädret var bättre.

Sedan följde resten av helgen i ett skönt tempo. Jag tror vi var ute och gick ungefär 6 timmar varje dag med olika “aktiviteter” på schemat. Inte så konstigt att man slumrade skönt på sängen på hotellet innan vi gick ut för att äta middag. Här kommer lite bilder från följande dagar med blandade vyer såsom slottet, öl och annat skoj.

Hejdå Skottland och Edinburgh! Vi ses någon annan gång. Edinburgh är definitivt en stad jag vill åka tillbaka till. Otroligt trevlig stämning och otroligt trevligt folk! Drack för första gången whiskey som jag tyckte var…. kanske inte jättegod men långt ifrån äcklig! haha. 🙂

Här är mina införskaffade fynd från resan!

Älska Skottland där allt som är dyrt och kul här hemma är billigt där!! 🙂 Köpte lite Scrapp-grejor. Ett litet alfabets-set att trycka med, en julgransstans, en påse med knappar samt en påse med papperblommor. Allt för den blyga summan £ 7,5! 😀 Te/Kaffekannan hittade jag i en secondhandaffär i gamla stan! Från Marks and Spencer. Kavajen kommer från Armstrong & Son, jätterolig secondhand kedja med 3 affärer i Edinburgh! Till sist blev det en liten kalender med Suicide Bunnies från en bokaffär! haha. En lyckad resa helt enkelt!

Ciao!